sâmbătă, 15 iunie 2013

Cum sa fii o manichiurista de top?

Cum sa fii o manichiurista de top?

Citeşte acest articol şi vei afla micile secrete meseriei tale.

In primul rând, este foarte important să fi blândă şi răbdătoare cu clientele tale. Dacă ai o zi grea, nu ai chef de nimic, nici măcar de lucru, atunci incearcă să nu iţi araţi sentimentele şi problemele faţă de clientă, cu siguranţă şi ele au problemele lor personale. Incă un lucru important, nu da sfaturi greşite la nimeni, aceste lucruri se pot intoarce impotriva ta.

Lucrează numai cu produse de calitate! Nu te aştepta la rezultate bune dacă foloseşti produse ieftine.

Invaţă bine un lucru: Rezultatele muncii tale, te reprezintă!

Cum ştim cu toţii, moda se schimbă de la un sezon la altul, aşadar şi tu trebuie să fi mereu la curent cu ceea ce se poartă. Clientele tale cu siguranţă vor modele diferite, şi in ziua de azi e foarte simplu să te documentezi de pe internet sau din reviste.

Mereu ai nevoie de perfecţionarea cunoştinţelor, incearcă să participi la multe Cursuri şi Seminarii Profesionale!

Să ai tot timpul preţuri reale, nu iţi vinde munca pe bani ieftini şi să nu crezi că o clienta nu va sta pe gânduri dacă ai preţuri mici. Să nu creezi impresii greşite, incearcă să lucrezi doar cu produse de calitate superioară, doar aşa vei avea şi rezultate mulţumitoare.

Incearcă să oferi tot timpul un pic mai mult!

Nu te gândi la lucruri exagerate, de exemplu iarna ai putea oferi clientei tale un ceai sau o cafea şi vara, cand e cald, o limonadă sau un pahar cu apă minerală rece. Te va respecta şi in mod sigur vei deveni manichiurista ei preferată :)

Ar fi indicat, ca la fiecare clientă să-i ştii prenumele, e lipsă de respect să le pui porecle. Cel mai simplu e ca in momentul programării să notezi numarul de telefon şi prenumele, cu siguranţa nu vei avea probleme pe viitor. Te va ajuta foarte mult o agendă, unde iţi poţi nota toate datele şi programările pe care le ai.

Tot timpul să fie curat in jurul tău! Nici ţie nu ţi-ar place să stai in mizerie şi in praf! Nu iţi căuta scuze ca de exemplu: „ nu mai am ce face cu praful, aşa e in meseria asta....” Aşa ceva nu există! Mereu trebuie să faci curaţenie!

Să fi tot timpul punctuală! Nici tu nu ai vrea să aştepţi la manichiură. Mai bine stai tu 5 minute după clientă decât să stea ea dupa tine, timpul ei este mai preţios.

Foloseşte carduri pentru cliente. Pentru a evita o neinţelegere, este cel mai simplu mod. Oferă clientelor tale un card pe care notezi urmatoarea programare.

Ai grijă de sănătatea ta!

Dacă te imbolnăveşti nu mai poţi lucra. Foloseşte mereu mască şi mănuşi de protecţie, incearcă să bei 2 litri de lichide şi mereu să iţi faci timp de cel puţin 3 mese sănătoase.

Vă dorim tuturor multă sănătate şi spor la lucru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu